Εκδηλώσεις

Στο θέατρο του πάρκου, που εγκαινιάστηκε ήδη κατά την εξέλιξη κατασκευής του έργου με παράσταση αρχαίου δράματος και έχει ενταχθεί στους χώρους εκδηλώσεων του  Φεστιβάλ Ολύμπου, όπως άλλωστε και ο διαμορφωμένος χώρος εκδηλώσεων ΒΑ του λόφου της ακρόπολης Λειβήθρων, φιλοξενούνται θεατρικές παραστάσεις και λοιπές πολιτιστικές εκδηλώσεις, συχνά σε συνέργεια με καλλιτεχνικούς συλλόγους και φορείς.

Θέατρο Πήγασος |«Το Πρόσωπο της Μέδουσας» στο Αρχαιολογικό Πάρκο Λειβήθρων
Στο μυθικό τοπίο των Λειβήθρων δίνει και φέτος -όπως κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια – ραντεβού ο ΠΗΓΑΣΟΣ, με μια νέα θεατρική παραγωγή, «Το πρόσωπο της Μέδουσας», που θα παρουσιαστεί στις 18, 19 και 20 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Το έργο, με αφορμή τον προμηθεϊκό μύθο και το μύθο της Μέδουσας, επιχειρεί να ξανα-αφηγηθεί την ιστορία της ανθρωπότητας, που, αιώνες τώρα, καταγράφει τις ίδιες, επαναλαμβανόμενες φρικαλεότητες ως απλά συμβάντα, ως παρεκτροπές ή παρεκκλίσεις, καταδικάζοντας τον Άνθρωπο να τις ζει και να τις ξαναζεί σε όλες τις βίαιες και τρομακτικές παραλλαγές τους.
Η Λήθη είναι ο στόχος του κυρίαρχου αφηγήματος της ιστορίας. Η Μνήμη είναι ο στόχος του θεατρικού έργου «Το πρόσωπο της Μέδουσας». Η Μνήμη που συνδέει τα αμπάρια των δουλεμπορικών με τα κρεματόρια του Άουσβιτς, το απαρτχάιντ με τα σύγχρονα θανατικά που πυροδότησαν το κίνημα «I can’t breathe», τις ιστορικές γενοκτονίες με τα σύγχρονα πογκρόμ κατά μεταναστών και προσφύγων…

Φεστιβάλ Ολύμπου 2011: «Βάκχες» του Ευριπίδη από το θέατρο Πήγασος

Φεστιβάλ Ολύμπου 2013: «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το θέατρο Πήγασος

Φεστιβάλ Ολύμπου 2014: «Αγαμέμνων» του Αισχύλου από το θέατρο Πήγασος

Φεστιβάλ Ολύμπου 2015: «Μίστερο Μπούφο» του Ντάριο Φο από το θέατρο Πήγασος